.

“Nooit geweten dat zo’n ongeval een leven lang meegaat!”

Whiplash, wat als het u gebeurt?

U bent slachtoffer van een ongeval en u heeft daarbij een whiplash opgelopen. Dan is één ding zeker: wat vroeger vanzelfsprekend was, is ineens een “probleem”. Ook voor eenvoudige klusjes moet u hulp inroepen.

Zelfs als de klachten weer overgaan lijdt u grote schade. Maar die schade is nog veel groter wanneer blijkt dat de klachten en de beperkingen blijvend zijn.

Wat is een whiplash?

Een whiplash ontstaat meestal als gevolg van een auto aanrijding van achteren. Door de plotselinge klap maakt uw hoofd een enorme zwaai waarbij de nek tot wel 7 centimeter kan worden uitgerekt ! Er wordt dan zo hard getrokken aan de banden, spieren, wervels en de uiterst tere hersenstam dat er beschadiging optreedt. Vaak ontstaan dan klachten. U krijgt bijvoorbeeld hoofdpijn, nekpijn, pijn in schouders en armen. Maar u kunt ook last krijgen van concentratie- en geheugenstoornissen, duizelingen en abnormale vermoeidheid. Tot overmaat van ramp blijkt dat er door artsen geen afwijkingen worden gevonden. Uw omgeving begint aan u te twijfelen. U gaat aan uzelf twijfelen.

Zelfs als de klachten weer overgaan lijdt u grote schade. Maar die schade is nog veel groter wanneer blijkt dat de klachten en beperkingen blijvend zijn.

Wat kunt u doen?

U moet ervoor zorgen dat uw whiplash schade verhaald wordt, bijvoorbeeld reiskosten, inkomensverlies en kosten van huishoudelijke hulp. Maar ook toekomstige schade zoals inkomensschade, smartengeld, of pensioenschade. Kortom: al die zaken die uw toekomst in financieel opzicht veilig stellen. 

U kunt zelf aan de hand van ons overzicht schadeposten bij letselschade nagaan of uw schade volledig in de berekening is meegenomen. Om zeker te weten dat uw letselschade juist en volledig is becijferd heeft u echter een zorgvuldige berekening nodig. U heeft daar recht op!