No-Cure-No-Pay

Enige tijd geleden was het voor een advocaat verboden om op no-cure-no-pay basis te werken. Het gevolg daarvan was dat veel slachtoffers gedwongen waren om hun heil te zoeken buiten de advocatuur. Bij tv-programma’s als Zembla en Radar vulde men hele avonden met de misstanden bij dit soort bureaus. Let wel: niet ieder letselschadebureau is schimmig, er zijn er ook die uitstekend werk verrichten, maar het is moeilijk om het kaf van het koren te scheiden.

No-Cure-No-Pay voor advocaten

Vanaf 1 januari 2014 is het niet langer nodig om de gok te wagen. Ook Dennekamp Letselschade kan zijn diensten op no-cure-no-pay basis aanbieden. Uw waarborg is dan gedragsregel 5. Die luidt: “Het belang van de client, niet enig eigen belang van de advocaat, is van belang voor de wijze waarop de advocaat zijn zaken dient te behandelen.” 

No Cure No Pay als laatste redmiddel

Een no-cure-no-pay-overeenkomst kan dan ook pas aangeboden worden als laatste redmiddel; als het écht niet anders kan. Mede om dat te waarborgen moet de LSA Letselschade Advocaat iedere no-cure-no-pay afspraak aanmelden bij de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten. Vervolgens is het ook niet zo dat wij een willekeurig percentage kunnen vaststellen.

Letselschade advocaat Dennekamp

De “Resultaatsafhankelijke Uren Beloning” (RUB)

De regeling wordt de “Resultaatsafhankelijke Uren Beloning” genoemd. De advocaat moet nog steeds gewoon zijn uren in rekening brengen, maar hij mag het totaalbedrag verhogen met maximaal 150%. Het kan dus nooit zo zijn dat een advocaat met een paar uurtjes werk 30% van € 100.000,00 binnenharkt. 

De aanpak van Dennekamp Letselschade

Wij zijn helder over onze kosten. Het eerste gesprek is bij ons altijd gratis. Daarna werken wij op basis van een uurtarief. Als vaststaat dat de andere partij bij een ongeval aansprakelijk is, verhalen wij onze kosten op die partij. U betaalt in dat geval dus niets. U heeft hiermee de voordelen van no-cure-no-pay, maar niet de nadelen. Pas als de aansprakelijheid een probleem is, of als er een kostbare discussie over de schade ontstaat komt No-Cure-No-Pay in beeld. Maar alleen als het niet anders kan.

Wilt u weten wat onze aanpak bij uw schade zou zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons bellen op telefoonnummer (030) 261 01 01 of uw vraag stellen via deze website.